lørdag den 28. september 2013

Out in the bush
Herbert, som er lære på Cornerstone skole synes vi skulle have chancen for at se forskellige sider af det skønne Uganda, og derfor havde han planlagt at tage os alle fem med på en lille udflugt. På denne udflugt fik vi muligheden for at møde afrikanske familier, som bor i de lerhytter man forestiller sig alle afrikanere bor i. disse familier bor langt væk fra alting, de bor yderst primitivt, og de har meget lidt plads.
Når man tager på visit her i Afrika er det almindelig kutyme at medbringe en værtsgave. Herbert fortalte os at vi nok skulle regne med at besøge 15-20 familier, hvilket resulterede i at vi skulle medbringe 20 værtsgaver. Normale gaver er for eksempel sukker, salt, sæbe eller noget lignende. Vi medbragte; 10 kg sukker, 10 kg ris, 20 kg salt, 80 stearinlys, en pose bolsjer og ca. 36 pakker kiks. Alt dette fordelt i 5 tasker + vand og andet som man altid medbringer på lange gåture. 
Lørdag morgen kl. 9:40 blev vi hentet af vores sædvanlige bodaboda chauffører Joseph, Fred og Joffred, som kørte os til Cornerstone, hvor Herbert mødte os.  Efter omkring en times gåtur i Ugandas smukke natur blev vi mødt af en lille rund hytte.
Hyttens beboer bestod af en enlig mor med fire børn. Fra hytten er der ca. en time til nærmeste civilisation, og denne få tur skal de foretage med meget tunge byrder på slæb. 
                                                                                                                                                                  Den næste familie bor blot 10 minutter fra den første og denne lille hytte er hjem for intet mindre en 11 personer: mor, far og børn. Både moren og faren var ikke hjemme da vi ankom, men et af de ældre børn fløj straks af sted da vi blev spottet i det fjerne. Vi blev inviteret indenfor og ikke længe efter ankom moren for at byde os velkommen. Heldigt for os havde vi Herbert med som tolk, da få af den snakker engelsk. 
Alle familierne var meget åbne over for spørgsmål og de blev alle yders begejstret over de gaver vi havde medbragt til dem.
(Billeder kommer senere)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar